Reporty

Emperors finest on trip to Austria

Emperor’s Finest

Očekávaně jsem vzal na výlet své Adeptus Custodes, list pilovaný a bez velkých změn od vydání kodexu viz. níže list vypsán. S listem jsem měl nahráno kolem 40 her, ale vzhledem ke schválení harlequins/aeldari kodexu jsem si na nějaké velké umístění nevěřil, nahrát jsem do nich stihl všehovšudy 4-6 her před odjezdem, takže naděje porazit je malá a co si budeme 9 voidů byl velký strašák. Cíl turnaje pro mě je top 10. Každopádně velice pozitivní věc pro mě byla mirror Adeptus Custodes hned v první hře, na který jsem si věřil. List byl stavěn tak, aby si s mirrorem poradil dobře a minimálně lehce vyhrával circa 12:8 (WTC Points- Rozdíl 20-25 VP).

Takže nálada pozitivní. Cesta utekla jak nic, do Leobenu to není dlouhá štreka. Sice se nám úplně nevydařil brzký příjezd jak jsme plánovali (+-22:00), takže rychlý pokec s němci a vzhůru do postele. 

První hra:

Adeptus Custodes (dále AC) vs. Adeptus Custodes 

Mise je farma, soupeře znám z minulého roku, velice příjemný hráč a tedy vím, že se hra bude vést v pohodovém duchu. Před hrou se soupeř mimochodem zmiňuje, že se dostal do nominace Rakouského WTC teamu.

Takže bude sranda. Volím ofenzivní sekundárky, protože z mých zkušeností ten, kdo zabere board v mirroru custodů vyhrává hru.
Začínám z čehož mám radost, soupeř se totiž deployuje velice defenzivně za L úplně na rohu mapy. Využívám toho, že se můžu roztáhnout a stavím vše tak, aby jeho biky měly jen jedno místo odkud mně můžou ohrozit a to za cenu toho, že se na ně můžu celou armádu sesypat.
V prvním kole držím 4 z 6 obj a soupeř se musí bránit, rád bych řekl více o této hře, ale soupeř hned v prvním kole dělá špatné pohyby a neudělá vůbec nic, od mého druhého kola už kontroluju hru a je jasné, že méně jak 15:5 to nebude. Potom kdy ještě ho donutím špatně managovat cp do ofenzívy, tak už mám navrch v CP a není cesty zpět do hry pro něj. Ve svém čtvrtém kole dostává soupeř wipe na svém home obj.
Bylo to rychlé hra trvala hodinu 20:0 (91:36). Tak se těším co mě čeká dál. 

Druhá hra:

AC vs. Aeldari (hail of doom a ignor cover) 

Tak a začíná zkouška ohněm. Francouzský WTC team member, no bude sranda, bohužel zase začínám a v tuto chvíli se mi trochu zatřásla naděje na výhru, soupeř má velice defenzivní list s hromadou indirect střelby, můžu vyhrát jedině tak, že půjdu all in, takže setupuji, tak abych v druhém kole měl co nejvíce střelby a možností charge na jeho obj. Zabil jsem pouze jeden viper, toť vše nic víc není vidět. Začíná soupeřovo kolo a tady se to zvrtává hned turn 1, soupeř mi přes mé defenzivní buffy motorku v obou 2,5 motorky a jednotku wardenů. 

Ve svém druhém kole se snažím soupeře donutit hýbat a naúhlovat ho motorkami, ale na to se nechytá stále si drží save place v rozích a nevylézá a pokračuje se střelbou a ta v tomto kole je opravdu devastující, přišel jsem o voidsmany, dvě a půl motorky, 6 wardenů a blade championa. Naděje je ta tam, nejsem schopen hodit 4+. Jak se k tomu dostanu později za celou hru jsem si nevrátil přes Trajanna ani jedno cp. Co hitne a woudne jde skrz. 

Nakonec ze hry odcházím se vztyčenou hlavou za stavu 8:12 (71-85). Mám z této hry jeden epický moment, kdy trajann na dva boje zabijí jednoho dire avengera. Nebo kdy jedna Howling banshee zabije 3x shield guardiany a swapne mi obj. Soupeř se na konci hry směje od ucha k uchu, protože jeho playstyle bylo to do mě rvát a čekat, že to nehodím. Stylem, že posílá jednoho warp spidera do jednotky saggitarijců a já ho nezabijím zpět a díky tomu nestřílí. 

Smutná hra, ale aspoň jsem se ponaučil a získal pár poznatků proti eldarům. 

Nicméně, i kdybych házel normálně výhra by to nebyla. Nejspíš bychom remizovali. 

Třetí hra:

AC vs. Thousand sons

Tak jsem spadl do trochu fluffylandu, potkávám TS co jedny AC remizovali a jedny porazili, moc nechápu jak, ale budiž.

U této hry není moc co popisovat, soupeř začne vše dá agresivně a já do něj zpoza ruin vletím skoro celou armádou, turn 3 wipe TS. Prakticky mi z armády neumřelo skoro nic. Moc jsem nepochopil záměr soupeře, kdy mi infiltroval a portnul na střed 2×5 rubriků a 10 termosek, které jsem ve svém první jen popravil. Ale asi únava a nebo frustrace z minulých her. 

No a to byl konec prvního dne, únava ještě nijak zvlášť, ale pro jistotu rovnou na pokoje a spát, jelikož ze zkušeností z minulého roku. Jsme věděli, že už bude jen hůř. 

Večer ještě vyskočilo párování a děje se to čeho jsem se bál. čekají mě harle, 9 voidů a ještě za odměnu 9 voidů, které vede hráč ze Španělska a tedy favorit na top 3 a výhru týmovky, jelikož jejich tým je tenhle rok velice silný.

Čtvrtá hra:

AC vs. Harlequins

Jde se na to, večer jsem si pilně narval do hlavy co se tam vejde co se týče informací ohledně jeho listu, ani vlastně nevím jak moc pozdě jsem šel spát, jelikož jsem si analyzoval kompletně vše co se může stát, znal jsem stůl, misi a list, takže jsem přípravám věnoval maximum. 

Hru pojímám velice defenzivně a snažím se hrát kolem primární mise, tak abych ho co nejvíce na ní omezoval a zároveň neztrácel moc jednotek, bohužel jsem začal což na této misi je vážně smůla, jelikož se hra dá zakončit 20 body na primary misi. 

Držel jsem se vzadu, v prvním kole obětoval jen pět sester s flamery na jeho obj díky pre-game pohybu a tedy dostal dva body do sekundární části primární mise a stranglehold za 3. Soupeř reaguje jak jsem čekal drží se zkrátka a dopředu jde jen pro deadly performance v mém deployi a toť vše. 

Druhé kolo jde v podobném duchu, hledám úhly jak ho vyblokovat jak na pohyb a tak i střelbu. Jeho druhé kolo stále defenzivně. A až v mém čtvrtém kole se spouští jatka, během tohoto kola umírá víc jak 1500 bodů společně z obou armád. Ale vypadá to, že se daří má taktika, soupeři dochází čas a já vedu velice na primárních i sekundárních misích. 

Čtvrté kolo probíhá jen malými šarvátkami. A pak přichází ten zlomový moment, kdy soupeř dohrává hru a mě přesně na 1 dmg umírá jak Trajann tak champion. Dostávám wipe, ale z hrou jsem velice spokojen, jít druhý, bylo by to poznání lepší a se soupeřem jsme se shodli, že bych tu výhru 12:8 udržel. Ale to se ve w40k stává, nicméně soupeř byl skvělý, friendly, usměvavý a celou hru jsme si užili do poslední vteřiny. Celkový výsledek 10:10 (82:82). 

Pátá hra:

AC vs. Tau

Tato hra byla jatka, asi jsem nezažil hru proti Tau jako tuto. Soupeř přišel ke stolu s 3:1 skórem, ale to co se dělo na stole, byl hnus.
Já byl po minulé hře úplně vysílen, tak nějak jsem si říkal, že to nějak doplandám do konce. Mám prohru, to bych musel dát 20:0, abych měl šanci na top 3, ale takových 7:13 mi snad stačí na top 10, s čímž budu spokojen. Ale pak se stali dva zlomové momenty hry. První soupeř mi oznámil, že nemá 4+ invul systémy a že nemá drony. Okey ?! Obočí jsem měl uprostřed čela v tu chvíli. 

V prvním kole, kdy soupeř začal přichází druhý zlomový moment a naprosto devastující.
Soupeř se nechává chytit na moji past, v deployi jsem úmyslně lehce vystrčil prdelku jedné motorky, tak aby při teleport homer stratagemu mě viděli soupeřovy suity a mohl se na ně portnout a on to udělal, přes defenzivní stratagemu a to, že ta jedna se dotýkala venty, takže soupeř šel do -1 to hit, trans-human a no re-roll. V tuto chvíli bylo rozhodnuto, hned jsem swapnul do Rendaxu, zabil hammerhead, blob a půl crisis a 20 breacherů turn one a locknul druhý blob. Po tomhle bylo hotovo turn 3 neměl modely a já celou armádu 20:0 (97:34).

ZÁVĚR:

Během toho co jsem šel po hře kouřit a čekal na zbytek až dohraje, jelikož tohle trvalo 45 minut +-, tak jsem se dozvěděl, že už mám jistých top 5 od judge. 

Ale o pár chvil později jsem zjistil ještě lepší zprávu, že máme reálnou šanci být top 3 všichni z ČR. Bohužel to nakonec uniklo Kubovi o jeden WTC bod o který ho předběhl Kaldo (harlequin, proti kterému jsem hrál). Ale i tak, veliká spokojenost. Před turnajem jsem si nemyslel, že se nám tohle povede a už vůbec ne, že dáme celkem všichni top 20 a 3 z nás dokonce top 5. 

LIST:

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Player: Jakub “Rektex” Jansa

Team: Prague Lions

Factions used: Adeptus Custodes

Army Points: 1998

Reinforcement points: 2

Number of Units / Killpoints: 14

Pre Game Stratagems: Stratagem: Open the Vaults, Victor of The Blood Games, The Emperors Heroes (2x)

Starting Command Points:9

Warlord & Trait: Trajann Valoris

Secondary Objectives Information

No Prisoners: 100

To the Last Units: 2x Vertus Praetors, Trajan Valoris

Titan Hunter: N/A

Bring it Down: N/A

Assassination: 10

Abhor the Witch: N/A

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

++Battalion Detachment-Emperors Chosen ++

+ Agents of the Imperium +

Voidsmen-At-Arms [2 PL, 53pts]: Voidmaster

. 5x Voidsman: 5x Lasgun, 5x Laspistol, 1x Canid

+ HQ +

Blade Champion [6 PL, 120pts, -2CP]: 3. Superior Creation, 6. Peerless Warrior, Eagle's Eye, Stratagem: The Emperor's Heroes, Stratagem: Victor of the Blood Games

Shield-Captain in Allarus Terminator Armor [8 PL, 125pts, -1CP]: 4. Impregnable Mind, Castellan Axe, Praetorian Plate, Stratagem: The Emperor's Heroes, Unstoppable Destroyer

Trajann Valoris [9 PL, 160pts, 1CP]

+ Troops +

Custodian Guard Squad [7 PL, 150pts]

. 3x Custodian w/ Sentinel Blade & Praesidium Shield: 3x Praesidium Shield, 3x Sentinel Blade

Prosecutors [3 PL, 60pts]: Prosecutor Sister Superior

. 4x Prosecutor: 4x Boltgun

Sagittarum Custodians [7 PL, 159pts]

. 3x Sagittarum w/ Misericordia: 3x Adrastus Bolt Caliver, 3x Misericordia

Sagittarum Custodians [7 PL, 159pts]

. 3x Sagittarum w/ Misericordia: 3x Adrastus Bolt Caliver, 3x Misericordia

+ Elites +

Custodian Wardens [7 PL, 150pts]

. 3x Warden w/ Castellan Axe & Misericordia: 3x Castellan Axe, 3x Misericordia

Custodian Wardens [7 PL, 150pts]

. 3x Warden w/ Castellan Axe & Misericordia: 3x Castellan Axe, 3x Misericordia

Custodian Wardens [7 PL, 150pts]

. 3x Warden w/ Castellan Axe & Misericordia: 3x Castellan Axe, 3x Misericordia

+ Fast Attack +

Vertus Praetors [12 PL, 255pts]

. 3x Praetor w/ Salvo Launcher & Misericordia: 3x Interceptor Lance, 3x Misericordia, 3x Salvo Launcher

Vertus Praetors [12 PL, 255pts]

. 3x Praetor w/ Salvo Launcher & Misericordia: 3x Interceptor Lance, 3x Misericordia, 3x Salvo Launcher

Witchseekers [3 PL, 70pts]: Witchseeker Sister Superior

. 4x Witchseeker: 4x Witchseeker Flamer

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *